Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
buy generic cialis online no prescription
Sicilija

Sicilija v romanu

Govoriti ali pisati o Siciliji je zelo težko, občutljivo, pa vendar mi je vedno prijetno. Vsi jo gledajo z velikimi očmi, mislijo, da jo poznajo, je kot lepotica v množici, toda njena lepota je njena notranjost v katero je pokukal le malokdo.

Imam srečo, da imam globoke sicilijanske korenine iz katerih sem črpal in črpam še danes. Prijateljica mi je dejala, da je bila sprva ogorčena, ko je v romanu Korenine sicilijanskega labirinta brala: Mi, Siciljanci, toda saj ti si vendar Slovenec, mi je dejala.

Toda, kaj smo? Tisto, kar smo na papirju ali tisto, kar čutimo?

Zato mi je lažje pisati o Siciliji, ker z njo živim, in upam, da bo tudi Vam kaj bližja, ko jo boste podoživljali skozi roman.

Objemi so dotiki tradicije pripadanja skozi generacije, ki niso pozabile kaj je pripadati. Biti v družini otoka, ki mu je važno, če si dobro jedel in ki te bo ob enajstih zvečer poklical in ti voščil praznik, je tako drugačen od sveta v katerem živimo mi.

In ta drugačnost je lepša od brzenja po zaslužku.

Je svet za katerega se včasih zdi, da se je ustavil, da bi nam pustil pokukati vanj in, da bi skozi njega občutili zadovoljstvo tistih, ki imajo zelo malo, toda so veliko bolj srečnejši od tistih, ki nimajo nikoli dovolj.

Jože Lavrič Cascio

Trinacria - simbol SicilijeKnjiga Korenine sicilijanskega labirinta